تبلیغات
طوبی سلماس - انواع کمبود ریز مغذیها درهلو ِو آلو و گوجه

امروز:

انواع کمبود ریز مغذیها درهلو ِو آلو و گوجه

» نوع مطلب : کمبود ریز مغذیها ،

 













 

هلو, آلو و گوجه


تعادل مواد غذایی یكی از عوامل موثر در مقدار محصول, كیفیت و خاصیت نگهداری میوه می‌باشد. مهمترین كمبودهای تغذیه‌ای میوه‌های هسته‌دار به‌شرح زیر است:

كمبود آهن

ابتدا كلروز در برگ‌های جوان دیده می‌شود. پهنك برگ سبز كم رنگ و بعد زرد و در بعضی موارد سفید می‌گردد. رگبرگ‌ها سبز باقی می‌مانند. در كمبود شدید لبه برگ‌ها حالت بافت مردگی نشان می‌دهند و قبل از بلوغ می‌افتند.

كمبود روی

در اثر این كمبود برگ‌ها كوچك شده و كلروزبین رگبرگی مشاهده می‌شود. در درختان گوجه و آلو در طول رگبرگ اصلی نقاط پراكنده‌ای به‌وجود می‌آید. میان گره‌ها كوتاه شده و رزت تشكیل می‌شود. میوه‌های تولید شده كوچك و پهن می‌شوند و كیفیت مطلوبی ندارند.

كمبود بُر

برگ‌ها عموما كوچك می‌شوند و تغییر شكل می‌یابند و با كوچكترین تماسی شكسته می‌شوند. در آغاز فصل بافت مردگی از نقاط رویشی شاخه‌ها توسعه می‌یابد و میان گره‌ها كوتاه می‌شوند. شاخه های جوان خشن و تاول‌دار می‌شوند. شاخه‌های مسن شكاف خورده و خرد می‌شوند. تشكیل میوه كاهش می‌یابد و میوه‌ها غالبا كوچك و ترك‌دار هستند.

كمبود منگنز

نكروز در حاشیه برگ‌ها و بین رگبرگ‌ها شبیه به علائم كمبود روی بوجود می‌آید در هر حال علائم بیشتر روی برگ‌های مسن ظاهر می‌شود.

 

 

 

 


نوشته شده در : شنبه پانزدهم دی 1386  توسط : مهندس محبوب آقازاده.    نظرات() .

 
لبخندناراحتچشمک
نیشخندبغلسوال
قلبخجالتزبان
ماچتعجبعصبانی
عینکشیطانگریه
خندهقهقههخداحافظ
سبزقهرهورا
دستگلتفکر