تبلیغات
طوبی سلماس - بیماری شانكر باكتریائی درختان میوه و ارتباط آن با سرمازدگی بهار بر روی درختان میوه

امروز:

بیماری شانكر باكتریائی درختان میوه و ارتباط آن با سرمازدگی بهار بر روی درختان میوه

» نوع مطلب : موضوعات تحقیقاتی ،

بیماری شانكر باكتریائی درختان میوه و ارتباط آن با سرمازدگی بهار بر روی درختان میوه

بیماری شانكر باكتریایی درختان میوه یكی از بیماریهای مهم درختان میوه هسته دار (Stone fruits) در ایران میباشد. از مهمترین علائم این بیماری بر روی درختان هسته دار (بادام، زردآلو، گیلاس، هلو، گلابی و ...) نكروزه شدن جوانه های تازه درخت بوده كه آنها را از بین می برد و روی تنه و شاخه درخت تولید زخم یا canker و ایجاد ضمع و شیره می كند. عامل این بیماری باكتری است بنام (Pseudomonas syringae pv syringae Pss) كه توانایی ایجاد هسته بیولوژیكی (Heterogeneotis) یخ را در این درختان دارد. بنحوی كه در غیاب این باكتری و سایر باكتریهای هسته یخ INA+ (Ice Nucleation Active bacteria) گیاه قادر به مقاومت در مقابل سرمازدگی (supercooling) در دمای زیر 10- درجه سانتی گراد نیز می باشد و درصورت وجود باكتریهای مولد هسته یخ در دمای نسبت بالا (1- تا 5- درجه سانتی گراد )بلورهای یخ تشكیل می شود و باعث ایجاد خسارت بر روی درخت میشوند


نوشته شده در : پنجشنبه هشتم فروردین 1387  توسط : مهندس محبوب آقازاده.    نظرات() .

 
لبخندناراحتچشمک
نیشخندبغلسوال
قلبخجالتزبان
ماچتعجبعصبانی
عینکشیطانگریه
خندهقهقههخداحافظ
سبزقهرهورا
دستگلتفکر